Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa

de T I M E A in Vita, 5 Noi 2013 | 99843 vizualizari

 

Oare exista cineva caruia sa nu ii placa tocanitele noastre? Eu cu siguranta nu refuz niciodata asa ceva, fie ca reteta e cu carne de pui, porc sau vita, dar cu atat mai mult tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa. Papricasul de pui si porc il ador, gulasul il consider minunat pentru o masa de pranz, iar reteta de tocanita de vita sau vitel in sos de rosii  cu piure de cartofi e la fel in topul preferintelor cand vine vorba de un pranz de duminica. Si daca mai am si muraturi de la mama, sunt cea mai fericita.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa 

  • 800 gr carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa:

Preparare Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa 

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul.  Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt.

Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata cubulete mici (pentru a putea decoji rosia mai usor o punem 1 minut in apa fierbinte). 

Cat timp se caleste un pic si rosia, taiam carnea cubulete si o punem peste legume. Amestecam si lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam pasta de ardei, turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra.

Din cand in cand mai amestecam si intre timp potrivim de sare si piper.

Lasam sa fiarba la foc mic, obtinem un sos mai gros si delicios cu un gust bun de carne de vita.

Cand carnea e fiarta in totalitate (verificam intotdeauna cu o furculita), oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.

In timp ce fierbe incet tocanita putem fierbe si cartofii pentru piureul de cartofi.

Nu va mai zic ce trebuie sa faceti pentru un piure gustos pentru ca sunt sigura ca toata lumea stie sa faca.

Servim tocanita calda cu piure de cartofi si cu cele mai bune muraturi de pe pamant, adica acelea de la mama mea :).

Pofta mare sa aveti, ca noi am avut cu siguranta! 

Noua ne place tare mult si reteta de Parjoale din piept de pui cu sos, dar nu dam inapoi nici de la bunatatea asta de Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc

Daca vrei sa faci retetele cu sos de rosii pregatit acasa, uite aici o reteta buna - Sos de rosii rapid

TIPS-URI

1

Daca nu aveti pasta de gogosari puneti un ardei in plus.

2

Putem servi Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa si cu cartofi natur sau cu paste fainoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

06.11.2013, 18:06

ce buna e! o sa o fac si eu

T I M E A 1

06.11.2013, 18:06

multumesc mult de tot ma bucur ca va place mancarea mea si va pe toti

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 12:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)