Spic cu pui

de LadyCrs in Pui, 1 Dec 2012 | 8520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foietaj ( Morarita - contine doua foi de aluat la 800 de g pachetul)
  • un borcan ciuperci
  • doi piepti de pui intregi
  • doua cepe uscate
  • doua legaturi de ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi
  • 400 de grame branza dulce
  • doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • o lingura de smantana
  • o mana de patrunjel tocat
  • condimente dupa gust ( sare, piper, boia dulce, oregano, cimbru)
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spic cu pui:

Lasam pachetul cu aluat la dezghetat.


Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte.


Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde tocata si ciupercile taiate marunt. Mai lasam pe foc 5 minute. Le lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-au racit toate ingredientele le amestecam intr-un bol pe toate ( branza dulce, pieptul de pui si amestecul obtinut din ceapa , usturoi si ciuperci si smantana). Condimentam dupa bunul plac.


Punem putina faina pe suprafata de lucru si luam prima foaie de aluat pe care o intindem cu sucitorul. Lasam partea din mijloc intreaga ( pentru a pune umplutura) iar lateralele le vom taia in fasii ( pe diagonala spunea reteta originala..insa le-am taiat pe orizontala) pe care le vom pune una peste alta ( stanga, dreapta ,stanga , dreapta pana ajungem la capat). Impartim umplutura in doua parti egale si o punem in centru...dupa care incepem sa impaturim.


Ungem tava cu putin unt si punem cele doua spicuri pe care le vom unge cu galbenusul batut. Optional presaram mac deasupra.


Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos ( cam 25-30 de minute).

 

TIPS-URI

1

din ingredientele de fata au iesit doua spicuri; daca doriti doar unul reduceti cantitatile la jumatate

Daca ti-a placut reteta noastra "Spic cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

02.12.2012, 09:18

sigur e delicios

gaby_duceag 1

02.12.2012, 09:30

Abia astept s-o fac si eu!!
Minunata!

babi5 1

07.05.2013, 00:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza