Spirala cu mac

de adry88 in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 3349 vizualizari

 

by postavaru am modicficato putin

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 cub de drojdie
  • UMPLUTURA
  • 200 g mac
  • 70 ml lapte
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mac:

Drojdia o amestecam cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar. Acoperim si dam deoparte

Cernem faina intr-un bol, facem gaura in mijloc, adaugam oul, drojdia, zaharul, sarea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Adaugam apoi untul topit si putin racit. Framantam un aluat care trebuie sa fie elastic. Acoperim si lasam la dospit 1 ora

Umplutura-punem laptele cu zaharul la fiert si cand zaharul s-a topit si laptele incepe sa fiarba  adaugam macul. Amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam compozitia de mac, amestecam pana se omogenizeaza

Impartim coca in 3 bucati, fiecare bucata se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si ungem cu mac si rulam

Din primul sul formam o spirala care o asezam in mijlocul tavii, apoi continuam cu celelalte 2 suluri

Ungem cu galbenusul batut cu laptele si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu mac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca