Spirala cu urda dulce

de mimmi in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 1553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 300 g faina,
  • 1 lingura unt,
  • 100 ml apa calduta,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita otet,
  • Umplutura:
  • 500 g urda,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • 2 oua,
  • 1 lingura zahar vanilinat,
  • 2 linguri zahar pudra, + 30 g unt topit, + 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda dulce:

Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".



Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.



Intre timp pregatim umplutura:



Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.



Intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o lungime de 50 cm si 40 cm latime.



Din aluat, taiem 5 fasii de cca 8 cm latime.



Pe fiecare fasie de aluat,pe mijloc,asezam din compozitia de urda ( ca si in poza de mai jos ) si unim marginile,presandu-le usor cu degetele.



Ungem tava bine cu putin unt topit si incepem sa formam spirala incepand din mijlocul tavii.



Ungem spirala cu untul topit ramas si dam tava la cuptor pentru 25 de minute,dupa 25 de minute,scoatem tava si ungem spirala cu ou batut si mai dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute,pana se rumeneste frumos.



Lasam la racit dupa care se poate taia.



Noi am servit langa,un pahar de ice tea !



Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

BuburuzaBubu 1

13.05.2012, 11:30

yuuumy

Bya Ralu 1

13.05.2012, 11:39

Rocsi 1

13.05.2012, 15:00

ce minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu banane