Spirala cu urda dulce

de mimmi in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 3163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 300 g faina,
  • 1 lingura unt,
  • 100 ml apa calduta,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita otet,
  • Umplutura:
  • 500 g urda,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • 2 oua,
  • 1 lingura zahar vanilinat,
  • 2 linguri zahar pudra, + 30 g unt topit, + 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda dulce:

Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".

Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o lungime de 50 cm si 40 cm latime.

Din aluat, taiem 5 fasii de cca 8 cm latime.

Pe fiecare fasie de aluat,pe mijloc,asezam din compozitia de urda ( ca si in poza de mai jos ) si unim marginile,presandu-le usor cu degetele.

Ungem tava bine cu putin unt topit si incepem sa formam spirala incepand din mijlocul tavii.

Ungem spirala cu untul topit ramas si dam tava la cuptor pentru 25 de minute,dupa 25 de minute,scoatem tava si ungem spirala cu ou batut si mai dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute,pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit dupa care se poate taia.

Noi am servit langa,un pahar de ice tea !

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda dulce" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată