Prajitura inteligenta

de DIANA B in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 4448 vizualizari

 

Am primit pe mail minunea asta de praji ( multumesc Hapleo ) , care se numea desteapta , dar la final , m-am gandit s-o ridic in grad , deci INTELIGENTA . A fost primita ca pe timpuri Impuscatu' , cu urale si ovatii ; sotul meu , ca despre el vorbesc , adora dulciurile suculente , celelalte cica , nu i se duc din gat ... normal , doar nu-s bere ...
Am testat-o ieri , am vrut s-o postez aseara ... zis si facut , am scris totul , am atasat poze si-i dau ,,salvare" ........... si ptr ca trebuia sa primesc un bobarnac de la Cel de sus , mi-a picat netu' ............. grea incercare ptr mine ... sa zic rau , sa nu zic rau ... si-am plecat de langa bestie , ca altfel , dormea in curte . Sper ca acum sa am mai mult noroc ... deci sa ma pun pe explicat , ca-i mai mult decat treaba in sine

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar , sau 15 linguri de fructoza
  • 1 l de lapte
  • 1 pachet unt de masa
  • 9 oua ( de la gainile din curte-mi plac mie )
  • 9 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaza de la o porto si de la o lamaie
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Intr-un vas am dat laptele , zaharul si untul la foc mic , pana acesta s-a topit , dupa care am dat vasul la racit


.Am separat in doua boluri marisoare cele 9 oua ; galbenusurile le-am mixat bine cu un plic zahar vanilat , pana a devenit o cremuta , la fel am procedat si cu albusul cu celalalt plic de zahar , pana a ajuns o spuma consistenta .


In vasul cu amestecul de lapte racit , am adaugat cremuta de galbenusuri , albusurile si faina (cernuta de mai multe ori + praful de copt ) si-am amestecat bine , pana la inglobarea fainii . Am adaugat coaja de la citrice si esenta de rom .


Am uns cu unt o tava 25/37 , am turnat compozitia ( trebuie sa fie lichida ) si-am dat-o la cuptorul preincalzit , la foc mic (150 grade ) , timp de 50-60 de minute . La expirarea timpului de coacere , la baza tavii va fi un siropel care se va resorbi odata cu racirea .


Cam asta-i ... sper sa va placa si voua , daca o veti incerca si voi ... eu va trebui s-o repet ... s-a cam dus

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

DIANA B 1

07.06.2011, 12:52

@eduard_09 , azi , din nou fac asa ceva si te invit la o feliuta ... mi-e cam lene si acest dulce se face usurel , doar cam multe vase de spalat ... si cum eu n-am apa de 2 zile

marieta 1

18.07.2011, 15:00

si eu am diabet si incerc fel de fel de metode!!!!!!!!!fructoza si zaharina lichida ne fac si noua viata mai usoara,si in plus cum ai spus si tu pot servi toti ai casei ca nu patesc nimic!!!!!!!buna prajitura!!!!!!!!

DIANA B 1

19.07.2011, 09:56

@marieta , imi pare rau ptr tine , stiu cum este (eu il am de 10 ani , tre' sa-i fac ceva dulce ) , dar cu un pic de atentie se poate trai binisor
Ms de vizita draga mea si ptr ca ti-a placut praji (postarile mele dulci , toate sunt cu fructoza , ptr ca eu nu folosesc zaharina )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti