Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci

de diaconta in Piine, 13 Ian 2013 | 4495 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • O lingurita sare
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • vanilie
  • Lapte (aproximativ 150 ml)

Pentru umplutura:

  • 600 gr brânza dulce de vaci
  • 2-3 linguri zahar
  • 150 ml iaurt grecesc
  • Vanilie
  • Stafide
  • Rom
  • Coaja de lamâie

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci:

Drojdia am amestecat-o cu o lingutita de zahar,una de faina si putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca.


Faina am amestecat-o cu untul moale(nu topit) taiat bucatele.


Am pus apoi sarea,zaharul si vanilia.


Ouale batute le-am amestecat cu iaurtul.


Am pus in mijlocul fainii drojdia dospita si amestecul de oua cu iaurt.


Am adaugat cate putin lapte caldut si am framantat un aluat care nu trebuie sa fie prea moale.


Am framantat pana când am obtinut un aluat nelipicios.


Am lasat la dospit într-un loc caldut.


Pentru umplutura am pus stafidele la înmuiat cu rom.


Brânza am amestecat-o cu zaharul,iaurtul,aromele si la final stafidele scurse de rom.


Brânza mea a fost foarte dulce deci nu a fost nevoie de prea mult zahar.


Când aluatul a dospit l-am împartit în doua bucati.Din prima bucata am întins o foaie subtire,am pus peste ea crema de brânza,am ralat-o si apoi am rasucit-o sub forma unui melc (spirala).


Am pus într-o forma de tort în care am pus hârtie de copt,am acoperit cu un prosop si am mai lasat sa dospeasca.


Dupa ce a mai crescut compozitia,am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am dat la cuptor pentru 40-50 de minute pâna se rimeneste si aluatul este copt.


Din aluatul ramas am facut niste minibaghete umplute cu brânza.


O sa va dati seama mai bine din poze cum am procedat.


Am întins o foaie subtire si am taiat dreptunghiuri.Pe jumatate de dreptunghi am taiat fâşii.Pe restul am pus umplutura de brânza,am închis capetele,am rulat.


Fâşiile taiate,le-am rasucit si apoi le-am trecut peste ruloul format.


Este cam la fel ca si la pariziene,doar ca am rasucit fâşiile taiatesau unele le-am împletit.


Le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca.Apoi le-am uns cu galbenus de ou si le-am dat la cuptor 40 de minute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Sidy 1

19.01.2013, 17:58

Rasfat total Si cat de bine pot sa arateeeee

LUK 1

19.01.2013, 18:20

mmm,,ce bune sunt

diaconta 1

20.01.2013, 12:55

multumesc fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini-pizza cu iaurt in aluat
  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa