Spirale cu iaurt si scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 7 Sep 2011 | 2680 vizualizari

 

Imi era pofta de un dulce care se face cat mai repede. Si pentru ca nu aveam timp sa astept pana se dospeste un aluat, am facut aceste spirale cu iaurt si scortisoara. Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede au disparut :D.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g iaurt
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru uns:
  • 25 g unt topit
  • Umplutura:
  • 75 g stafide
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Glazura:
  • 175 g zahar pudra
  • 2-3 linguri apa fierbinte
  • In plus mai avem nevoie de :
  • 3-4 linguri lapte pentru uns spiralele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu iaurt si scortisoara:

Amestecam bine iaurtul cu laptele, uleiul, zaharul si vanilia.


Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste amestecul cu iaurt. Adaugam un praf de sare iar apoi framantam repede un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Daca mai este nevoie se mai poate adauga faina.


Rasturnam aluatul pe masa infainata si intindem un dreptunghi.

Ungem aluatul cu untul topit iar apoi presaram zaharul amestecat cu scortisoara. Presaram stafidele pe toata suprafata aluatului. Se pot folosi si migdale tocate sau nuca.


Rulam aluatul cu grija, formand un sul. Taiem bucati de ~2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau folosind o ata pe care o trecem pe sub sulul de aluat.


Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu lapte.

Dam la cuptor, la foc potrivit 15-20 de minute.


Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu apa fierbinte si omogenizam. Punem glazura pe spiralele fierbinti.


Lasam sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu iaurt si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

09.09.2011, 22:17

Am facut, am facut ca doar imi sunteti "vecine"

Sidy 1

10.09.2011, 08:09

Pentru mine a mai ramas vreo bucatica ?

La Ancuta 1

10.09.2011, 12:25

Sidy pofteste

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si caramel