Spirale cu iaurt si scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 7 Sep 2011 | 2539 vizualizari

 

Imi era pofta de un dulce care se face cat mai repede. Si pentru ca nu aveam timp sa astept pana se dospeste un aluat, am facut aceste spirale cu iaurt si scortisoara. Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede au disparut :D.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g iaurt
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru uns:
  • 25 g unt topit
  • Umplutura:
  • 75 g stafide
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Glazura:
  • 175 g zahar pudra
  • 2-3 linguri apa fierbinte
  • In plus mai avem nevoie de :
  • 3-4 linguri lapte pentru uns spiralele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu iaurt si scortisoara:

Amestecam bine iaurtul cu laptele, uleiul, zaharul si vanilia.


Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste amestecul cu iaurt. Adaugam un praf de sare iar apoi framantam repede un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Daca mai este nevoie se mai poate adauga faina.


Rasturnam aluatul pe masa infainata si intindem un dreptunghi.

Ungem aluatul cu untul topit iar apoi presaram zaharul amestecat cu scortisoara. Presaram stafidele pe toata suprafata aluatului. Se pot folosi si migdale tocate sau nuca.


Rulam aluatul cu grija, formand un sul. Taiem bucati de ~2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau folosind o ata pe care o trecem pe sub sulul de aluat.


Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu lapte.

Dam la cuptor, la foc potrivit 15-20 de minute.


Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu apa fierbinte si omogenizam. Punem glazura pe spiralele fierbinti.


Lasam sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu iaurt si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

09.09.2011, 22:17

Am facut, am facut ca doar imi sunteti "vecine"

Sidy 1

10.09.2011, 08:09

Pentru mine a mai ramas vreo bucatica ?

La Ancuta 1

10.09.2011, 12:25

Sidy pofteste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac