Spirale cu nuca si cacao muuuulta!!

de Poliana in Dulciuri, 25 Sep 2012 | 4198 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca-mi plac aluaturile dulci, si desi nu am postat multe retete din categoria aceasta, imi place sa le fac mai ales cand urmeaza sa ne pornim la drum. Am eu o reteta pe care o folosesc des si azi v-o prezint si voua, seamana putin cu cea de la cozonac, dar e putin altfel....mai simplificata asa ca pentru aluaturile rapide. Ideea de baza insa ramane, si anume nu folosesc unt. Nu stiu de ce dar nu-mi place sa folosesc unt la aluaturi, si il inlocuiesc cu smantana. Mi se pare ca iese aluatul mai pufos in varianta asta, poate e doar o parere, dar asa imi place mie.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 80 gr smantana
  • 250 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 13 gr drojdie proaspata
  • Umplutura
  • 250 gr nuca
  • 50 gr cacao
  • 80 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu nuca si cacao muuuulta!!:

Procedeul e simpu, din nou :). Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu fruculita apoi adaugam smantana - aveti grija sa folositi ingrediente la temperatura camerei. Daca sunt reci de la frigider incalziti-le usor pe foc.



Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii, in gropita facuta, turnam si amestecul de oua si smantana si incepem sa framantam. Adaugam sarea si continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. Lasam la dospit pentru o ora la loc caldut ferit de curenti.



Pentru umplutura macinam nuca fin adaugam cacaoa, zaharul si zaharul vanilat si amestecam. Scoatem 50 grame de unt de la rece si-l lasam la temperatura camerei.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il punem pe masa infainata, il intindem intr-o foaie dreptunghiulara nu foarte subtire, cca 0.5-0.7cm. Untul moale il intindem uniform pe suprafata aluatului, apoi presaram nuca uniform si apasam usor cu mainile. Rulam cu grija si cat mai strans. Cu o ata taiem spirale groase de 4cm, le asezam in tava pe hartie de copt, le ungem cu galbenus si le mai lasam la dospit pentru 30 de minute.

Incalzim cuptorul la 180 de grade si le coacem pentru 25-30 de minute pana cand se rumenesc frumos.



Dupa ce le-am scos din cuptor le-am insiropat cu un sirop facut din 250 ml apa, 50 gr zahar si 1 lingurita esenta de rom. Au fost delicioase!!! Mi-a placut mult ca s-au pastrat moi si pufoase mai multe zile...asta pentru ca au iesit muuulte!!!



Enjoy!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu nuca si cacao muuuulta!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (50)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:58

yammy

Poliana 1

03.10.2012, 08:18

Alexa, ma bucur ca-ti place!

Poliana 1

03.10.2012, 08:18

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!