Terina de clatite

de Lau in Dulciuri, 15 Mai 2015 | 1328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 2 cani lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri amidon
  • visine
  • Decor
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de clatite:

Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de rom.

Amestecam pana ce aluatul devine fin si omogen,dam la frigider 30 min 

Intr-o tigaie unsa cu ulei aduagam cate 1/2 polonic si frigem clatitele pe ambele parti,

Crema-intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul  si amidonul,adaugam treptat laptele fierbinte dupa care punem pe foc sa se ingroasa ca o budinca amestecand continuu,

Stingem focul, adaugam untul si esenta amestecam pana ce se topeste,adaugam gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic.

Acoperim crema cu folie si lasam sa se raceasca.

Ansamblare-tapetam o tava de chec cu folie alimentara,dupa care tapetam tava cu clatite,trecand peste margini.

Adaugam un strat de crema-ungem o clatita cu crema adaugam visine si o indoim in 2,adaugam in tava peste crema,deasupra crema si repetam pana umplem tava.

Se acopera cu clatite si se da la frigider cateva ore.

Se rastoarna pe un platou se decoreaza cu ciocolata topita si cu visine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

16.05.2015, 19:35

multumesc

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:29

Lau 1

18.05.2015, 20:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

ieri la 21:58

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

ieri la 21:03

Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

Desert prajitura Furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Racitura terina franceza / Jambon persille