Terina de clatite

de Lau in Dulciuri, 15 Mai 2015 | 1527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 2 cani lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri amidon
  • visine
  • Decor
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de clatite:

Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de rom.


Amestecam pana ce aluatul devine fin si omogen,dam la frigider 30 min


Intr-o tigaie unsa cu ulei aduagam cate 1/2 polonic si frigem clatitele pe ambele parti,


Crema-intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul si amidonul,adaugam treptat laptele fierbinte dupa care punem pe foc sa se ingroasa ca o budinca amestecand continuu,


Stingem focul, adaugam untul si esenta amestecam pana ce se topeste,adaugam gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic.


Acoperim crema cu folie si lasam sa se raceasca.


Ansamblare-tapetam o tava de chec cu folie alimentara,dupa care tapetam tava cu clatite,trecand peste margini.


Adaugam un strat de crema-ungem o clatita cu crema adaugam visine si o indoim in 2,adaugam in tava peste crema,deasupra crema si repetam pana umplem tava.


Se acopera cu clatite si se da la frigider cateva ore.


Se rastoarna pe un platou se decoreaza cu ciocolata topita si cu visine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

16.05.2015, 19:35

multumesc

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:29

Lau 1

18.05.2015, 20:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Racitura terina franceza / Jambon persille