Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 2115 vizualizari

 

Nu stiu exact cum se traduce , se fac si sub forme suprapuse (mici turnulete ascutite , alcatuite din trei sau mai multe straturi de diferite dimensiuni lipite cu gem , de aici si numele ,,flacai smecheri " sau cam asa ceva, sant foarte bune si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • trei galbenusuri ou
  • 100 gr. zahar
  • un zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 50 gr. alune
  • Deasupra : zahar praf ( daca dorim )
  • Pentru umplut : gem dupa plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat pe care il punem doua ore la rece.


Preincalzim cuptorul la 200 °C. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, din care decupam formele dorite.


Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca. 10 min. sau mai mult , pana devin frumos aurii.


Le lasam la racit , le pudram si le umplem ( eu nu le-am pudrat, ne plac mai mult asa )


Va doresc: Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

In loc de alune , putem folosi nuci sau migdale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

ANNA_46 1

18.12.2012, 18:34

Multumesc frumos Mamaieelena

ANNA_46 1

18.12.2012, 18:35

Valclaudia multumesc frumos

ANNA_46 1

18.12.2012, 18:36

Eduard mersi mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere necoapta(de post)