Stamppot cu păstârnac și praz

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Apr 2013 | 2098 vizualizari

 

Pentru prima încercare de a pătrunde în lumea culinară a Olandei, am ales să prepar stamppot- o tocană de cartofi amestecată cu diverse alte legume și care se consumă, în mod tradiținal, cu rookworst- cârnat afumat. Eu am ales însă să-l consum cu somon gătit simplist, la tigaie cu sare și piper.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame cartofi albi, fără coaja și tăiați cuburi
  • 1 tulpina praz, curățată și tăiată în bucăți de 3 cm
  • 1 păstârnac mediu, tăiat în bucăți de 1-2 cm
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml lapte degresat
  • 2 fire de ceapă verde, tăiată rondele
  • 70 ml creme fraiche
  • 25 grame chives, tocat
  • 400 grame somon, gătit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot cu păstârnac și praz:

Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute.


Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru 20 de minute.


Cartofii și prazul se amestecă cu păstârnacul și cu usturoiul și se pasează ca pentru piure. Se adaugă laptele încălzit și 150 de ml din apa în care au fiert cartofii. Se amestecă și se adaugă și ceapa verde.


Se amestecă creme fraiche cu chives.


Se servește stamppot împreună cu creme fraiche și somon.

 

TIPS-URI

1

Calorii pe porție: 460

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot cu păstârnac și praz" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Delilah 1

10.10.2014, 06:16

stamppot-ul olandez e din ceapa si morcov, alaturi de cartofii pisati

Delilah 1

10.10.2014, 06:19

ii spune Hutspot!!!!!!!!!!!!!!!!

Satisfyyourcravings 1

10.10.2014, 20:38

De ce l-am numit Stamppot: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R882632/stamppot-met-pastinaak-en-prei. Data viitoare, documenteaza-te inainte de a comenta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille