Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

de rivka in Porc, 11 Ian 2010 | 7822 vizualizari

 

O mancare simpla o prezint fiindca este o mancare care olandezii si-o insusesc ca traditionala, desi se mananca variatiuni pe aceeasi tema in toata Europa.
Este o mancare de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1kilogram de cartofi
  • 250 grame varza acra(in vin)
  • 250 grame slanina afumata sau carne de porc afumata
  • 2 linguri unt
  • optional carnati afumati
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura):

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare.


Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne care se punea la tara in borcane cu untura) se prajeste in 2 linguri de unt pana grasimea se limpezeste.


Cand cartofii sunt fierti se zdrobesc cu batatorul de puree, se adauga slanina impreuna cu toata grasimea ramasa, varza acra si se amesteca.


Se serveste fierbinte, optional se adauga langa si cate un carnat afumat la portie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sylvia 1

22.01.2010, 18:14

Super interesanta reteta , excelenta combinatie pentru o zi de iarna

adry88 1

08.05.2011, 13:09

Delilah 1

10.10.2014, 06:20

se numeste ZUURKOOLSTAMPOT

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pandispan cu capsuni
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de mazare cu cartofi noi

de Bunica 7

ieri la 21:58

Desert mini savarine-reteta rapida

de Bunica 7

ieri la 21:05

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

de Ancutsa 6

ieri la 20:55

Desert briose cu trandafiri, nuci si dulceata de visine

de Ancutsa 6

ieri la 20:50

Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:28

RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor cu afumatura si piept de porc