Stelute cu rom

de yafa in Prajituri, 16 Sep 2010 | 1876 vizualizari

 

Aproape de baba cu rom, aproape de savarine, prajiturele astea sunt unele din preferatele mele, sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  •  4 oua
  •  240g de faina
  •  40g de unt
  • 4 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • 120g de zahar pudra
  • 6g de praf de copt 
  • 200g de zahar
  • 6 linguri de rom
  • 4 linguri de apa
  • 200ml de frisca
  • fructe pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu rom:




Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C.


Pregatim siropul pe foc pana cand se ingroasa putin si zaharul este tot dizolvat.


Scoatem prajiturelele din forme pe un grilaj si le lasam sa se racoreasca putin, cu ajutorul unui cutit ascutit facem o scobitura in mijlocul fiecarei stelute si o umplem cu siropul de rom. Imbibam cu siropul ramas restul prajiturii.


Batem frisca si asezam in scobitura, decoram cu fructe.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

rivka 1

19.09.2010, 19:19

citesc poveste de dragoste?
aaaaa, este vb despre mancare?


yafa 1

19.09.2010, 21:32

nu fi asa de deziluzionata Rivka ca si asta poate fi un fel de dragoste

Multumesc

elena1988 1

01.03.2011, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Indiene cu frisca