Stelute de ciocolata

de dedairis in Prajituri, 10 Ian 2011 | 2591 vizualizari

 

Prăjituri fără ciocolată și arome deosebite de scorțioară nu se poate, așa că am făcut ceva delicios pe gustul multora.
Sursa este revista Ioana Secretele bucătăriei.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. făină
  • 40 gr. cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
  • 1 praf enibahar măcinat
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 75 gr. alune măcinate
  • 50 gr. zahăr brun
  • 125 gr. unt
  • 1 ou
  • 1-2 linguri cafea rece
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute de ciocolata:

Se amestecă făina cu cacao, scorțișoară, cuișoare măcinate, ienibahar, vanilie, alune măcinate și zahăr. Se face o gropiță la mijloc și se așează înăuntru cubulețele de unt. Se adaugă ou și cafea și se frământă aluatul. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 60 minute.


Se încinge cuptorul la 180 grade. Între două straturi de folie transparentă se întinde o foaie de aluat groasă de cca. 1 cm. Se decupează steluțe din această foaie, cu o formă specială; se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc apoi la cuptorul pregătit timp de 10-12 min. Se scot și se pudrează eventual cu zahăr.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

horia 1

04.09.2011, 17:07

LA MULTI ANI !

Bunica 1

04.09.2011, 18:25

La multi ani!

Miha 1

04.09.2011, 22:02

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana