Sticky Chinese pork

de Bucataras in Porc, 28 Noi 2020 | 1084 vizualizari

 

Am descoperit o reteta minunata de “porc lipicios” (ma amuza tare sa ii zic asa :)) ), care se topește efectiv in gura, cu un exterior crocant și un strat lipicios, dulce si usor picant.
 Acest “porc  lipicios”  se face in 3 pasi: e fiert lent intai timp de 2 ore cu usturoi, ghimbir, vin de orez si putin zahar, apoi rumenit usor la tigaie, iar pasul 3 – se toarna un amestec de sos de soia, ardei iute, miere de albine, lemongrass și câteva alte ingrediente care sunt amestecate împreună.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati piept de porc
  • supa de legume
  • cateva bucatele de ghimbir
  • 3-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de vin de orez (otet de mere + 1 lingurita de zahar brun)
  • Pt glazura:
  • Ghimbir ras
  • 1 ardei iute sau ½ lingurita de chili
  • Sare, piper
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri sos de soia
  • Lemongrass sau putina zeama de limeta si piper.
  • 2-3 linguri de ulei
  • Pt garnitura:
  • Orez fiert
  • Broccoli, ardei gras, edamame
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticky Chinese pork:

Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez.


Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la indemana in bucatarie, asa ca eu l-am inlocuit cu otet de mere si putin zahar brun.


Cand incepe sa fiarba, acopera vasul cu un capac, da focul mic și lasa la fiert timp de 2 ore.


Opreste focul, scurge carnea de porc si las-o la racit.


Taie carnea in bucati cat o imbucatura.


Adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie si pune carnea la rumenit la foc mare. Condimenteaza cu sare si piper, intoarce bucatile de carne pe toate partile pana capata o culoare frumoasa si scoate-le intr-un castron.


Amesteca ingredientele pt glazura intr-un bol: sosul de soia, ghimbir ras, ardei iute sau chili, mierea de albine, sare, piper si lemongrass (sau zeama de limeta si piper).


Incalzeste cealalta lingura de ulei, adauga carnea de porc, toarna si glazura peste carne, amesteca si lasa la gatit pana carnea devine lipicioasa.


Serveste sticky chinese pork cu orez si legume. Eu, pe langa garnitura de orez am pregatit broccoli la abur, usor crocant, ardei capia tras in unt si edamame.


Sa aveti pofta!


TIPS: Daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent.




TIPS-URI

1

daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticky Chinese pork" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

03.12.2020, 08:31

Interesant!

Ksenya 1

03.12.2020, 12:26

imi place

Panacris 1

04.12.2020, 20:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in mustar