Stir-fry de pui cu sos de stridii

de Sidy in Pui, 2 Mai 2013 | 1798 vizualizari

 

Stir-fry reprezintă o tehnică de gătit specifică bucătăriei chinezești și seamănă cu tehnica pe care noi o numim „sotat” sau „călit”. Legumele și carnea gătite astfel își păstrează aroma, iar mâncarea va fi foarte fragedă. Pentru a realiza acest tip de mâncare, avem nevoie de o tigaie adâncă de tip wok. De ce este atât de special acest tip de tigaie? Pentru că pe fundul tigăii temperatura este mai mare, iar pe laturi este mai scăzută, astfel putem muta alimentele de la o temperatură la alta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g muschiulet de pui
  • 400 g legume congelate Hortex (mazăre verde, orez, ciuperci, rosii ardei, ceapa, porumb)
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2-3 singuri sos de stridii Blue Dragon
  • 2 linguri sos de soia
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry de pui cu sos de stridii:

Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii.


Sotam vreo 5 minute puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam legumele congelate si le sotam până când se topeşte gheaţa şi se evaporă aproape tot lichidul.


Condimentăm cu puţin piper , sos de stridii şi sos de soia (care ţine loc şi de sare), amestecăm bine încă un minut pe flacără iute şi apoi dăm deoparte şi lăsăm totul acoperit cam un minut – două, să aibă timp să se transfere aromele.


Cine doreste, la servire , mai poate adauga putin sos de stridii.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Când timpul este prea scurt până la prânz, salvarea vine de la pieptul de pui în stil asiatic ,acest stir-fry clasic care se gateste foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry de pui cu sos de stridii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

CookieMonster 1

02.05.2013, 15:25

imi place mult

Rocsi 1

02.05.2013, 20:44

adry88 1

02.05.2013, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Stir-fry cu pui, muguri de fasole şi legume