Stiuca crocanta cu cartofi

de mihaelar63 in Peste, 4 Noi 2018 | 4392 vizualizari

 

 ,, Retete inspirate de toamana"
 Cel mai bun sezon de pescuire a rapitorului este la inceputul toamnei. Sau cel putin atunci imi ajunge mie in ... farfurie :D.  Sotul mi-a adus aceasta stiuca de Mures si a dorit sa o prepar in pesmet. M-am uitat putin prin jur, adica pe la Bucataras si am gasit aceasta reteta a Polianei https://www.bucataras.ro/retete/peste-crocant-la-cuptor-40266.html. De mare ajutor la condimentare mi-au fost condimentele aduse de fiul meu din vacanta tunisiana. Eu am prajit pestele. Ca nota inovativa l-am marinat usor cu smantana. Stiuca fiind un peste rapitor are o carne tare. Folosind smantana, carnea a ramas delicios de suculenta in interior. Cartofii au fost atat de gustosi incat au ajuns doar jumatate pe platoul de servire, restul s-au consumat rapid direct din tigaie.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr rondele stiuca
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • boia dulce de ardei
  • ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/
  • patrunjel verde tocat
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 500 gr cartofi mici fierti si curatati de coaja
  • 3 linguri unt+ 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi pisati
  • rosii cherry , frunze rucola , ardei iute galben .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca crocanta cu cartofi:

  1. Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana.
  2. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout.
  3.  Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15 minute.
  4. Se dau rondelele de peste prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  5. Aveti grija ca pestele sa fie patruns si crocant auriu, nu sa se arda.
  6. Cartofiorii fierti se prajesc intr-o alta tigaie in unt si putin ulei. Sarati.
  7. Cand cartofii incep sa fie rumeniti pe toate partile, aruncati in tigaie usturoiul pisat.
  8. Serviti stiuca crocanta si cartofii calzi pe un pat de rucola.
  9. Decorati cu rosii cherry si rondele de ardei iute.
  10.  Serviti alaturi un pahar de vin alb sau prosecco. Noi am avut un prosecco demisec.

TIPS-URI

1

Cateva informatii despre ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/.

2

Trebuie sa incercati acest deosebit mix de condimente. Este bine echilibrat si are tot ce-i trebuie. Aromat si usor picant.

3

Daca aveti condimente noi, folositi o cantitate minima, sa vedeti cum este apreciata aroma. In functie de preferinte ajustati dozarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macrou in folie