Stiuca cu legume

de anuta in Peste, 12 Mar 2016 | 3109 vizualizari

 

Fata de pescar fiind, am adaptat aceasta reteta in pas cu timpurile noastre moderne; simplu, delicios si de mare efect!!!

 

INGREDIENTE

  • O stiuca de aprox.1 kg,
  • 200 g amestec de legume (dupa preferinta),
  • ulei de masline,
  • o lingurita de amestec de ccondimente,
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • un praf de sare,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu legume:

Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus,pe spinare, indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui.

Spalam bine pestele, il stropim cu ulei de masline, il saram si condimentam dupa gust.

Legumele daca sunt praospete se curata si se spala bine apoi se taie in cubuleter mici si se fierb in apa cu sare.

La fel procedam si cu cele congelate numai ca le dam in cateva clocote in apa cu sare apoi se scurg bine.

Umplem portofelul format la peste cu acste legume fierte apoi fixam partea de la coada cu 2 scobitori, sa nu curga legumele.

Se aseaza pestele intr-o tavita cu  partea taiata si umpluta cu legume in sus, stropim bine cu ulei de masline, presaram peste peste praful de legume deshidratate, mai turnam un pic de ulei intava si dam la cuptor cca 30 minute la foc potrivit pana se rumeneste usor pestele.

Se serveste cald dar este delicios si rece.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stiuca cu legume si vin alb la cuptor