Cod a la Parmegiana

de Satisfyyourcravings in Peste, 17 Apr 2018 | 2365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 4 rosii
  • sare, piper
  • 6 rosii uscate la soare
  • 1 legatura busuioc (30 de grame)
  • 8 bucati cod (sau alt peste alb; eu am folosit congelat)
  • 250 grame mozzarella
  • 100 grame Parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod a la Parmegiana:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe razatoare. 

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa 5 minute, la foc mediu. Se adauga usturoiul si oregano si se mai lasa 1 minut. Se adauga pasta de rosii, rosiile proaspete si cele uscate la soare si se duce sosul la punctul de fierbere. 

Intre timp, se indeparteaza frunzele busuiocului si se taie tulpinile fin. Cele din urma se  adauga in sos. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic minim 20 de minute. La final, se adauga sare si piper. 

Se unge o tava mica cu ulei. Se presara bucatile de peste cu sare si piper (Se decongeleaza in prealabil daca este nevoie). Se aseaza 4 in tava, una langa alta. Se aseaza mozarella si frunzele de busuioc deasupra. Se adauga pe fiecare bucata de peste bucatile de peste ramase si se toarna sosul deasupra. La final, se presara cu Parmezan. 

Se lasa in cuptor 20-25 de minute. Se presara restul de busuioc deasupra si se consuma imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod a la Parmegiana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de peste cu maioneza