Peste la capac

de madi_marin in Peste, 23 Feb 2010 | 4127 vizualizari

 

E pentru prima oara cand pregatesc peste la capac. Sylvia mi-a dat ideea. E bun si usor. E perfect pentru cina....

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de macrou
  • cartofi
  • sare
  • piper
  • marar
  • busuioc
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la capac:

Fileurile se spala, se sterg,se taie in jumatate, se ung cu ulei si se condimenteaza. Se ia o oala, se umple cam trei sferturi cu apa, apoi se aseaza deasupra capacul cu manerul in jos, adica in apa. Capacul se unge cu ulei si in el se aseaza bucatile de peste . Se da vasul la cuptor la foc mediu spre mare pana se rumenesc.


Intre timp se prepara garnitura de cartofi : se curata, se spala si se taie in cubulete . Se pun la fiert pentru 10 - 15 minute in apa sarata, apoi se scurg bine si se prajesc un ulei pana cand sunt rumeniti frumos. Se condimenteaza cu sare, piper si marar.


Se serveste pestele cu garnitura de cartofi si mujdei de usturoi.

 

TIPS-URI

1

In loc de mujdei simplu se poate face un sos de smantana cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la capac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

dicarmencitta1957 1

23.02.2010, 21:29

O bunatate.

Teo 1

23.02.2010, 22:13

de cate ori faci peste ,sa te gandesti la mine! multumesc!

madi_marin 1

24.02.2010, 09:16

Teo....ma gandesc oricum la tine, ca nu ma lasi tu sa nu ma gandesc.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Plachie de macrou