Stiuca cu struguri

de mihaelar63 in Peste, 9 Ian 2016 | 623 vizualizari

 

 O stiuca mare de 5 kg a esuat in bucataria mea . A continut 980 grame icre . Am impartit-o in trei . Prima portie ,mai marisoara am preparata-o proaspata la tava .Sotul meu se ocupa mereu de curatare , eu de preparare . Servim pestele bun amandoi sau cu musafirii . Echitabil nu-i asa ?
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg felii stiuca proaspata
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei masline
  • 1 pahar vin alb demi-sec / sec
  • 2 cepe taiate pestisori
  • 2 foi dafin
  • 6 catei usturoi tocati
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie taiata felii
  • sare
  • boia rosie iute de ardei
  • struguri
  • 1 lingura rasa amidon -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu struguri:


  1. Pestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie .

  2. Inainte de preparare stiuca se limpezeste cu apa rece .

  3. Se ia o tava si se aseaza uniform foile de dafin , ceapa si usturoiul . Jumatate din unt se pun bucatele din loc in loc .

  4. Urmeaza sa se aranjeze feliile de stiuca .

  5. Deasupra se presara boia iute de ardei ,patrunjel verde tocat +crenguta de cimbru .

  6. Se distribuie din loc in loc feliute de lamie si se restul de bucatele de unt .

  7. Turnati deasupra vinul si uleiul .

  8. Dati tava la cuptor pana pestele incepe sa se rumeneasca .

  9. Decorati preparatul cu boabe de struguri .

  10. Noi am preferat sa-l servim fara sos si cu garnitura de orez .

  11. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Reteta originara prevedea un sos cu struguri . Se punea mai mult vin- 500 ml .La sfarsitul coacerii ramanea mai mult lichid .acesta impreuna cu legumele se blenduiau si se punea amidonul si jumatati de boabe de struguri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

-Licurici- 1

10.01.2016, 12:13

Ce bunnnn!

Catalina L 1

10.01.2016, 22:31

f buna stiuca ta

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 10:50

Ce buna este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor in sos de rosii si ardei