Stiuca cu struguri

de mihaelar63 in Peste, 9 Ian 2016 | 2582 vizualizari

 

 O stiuca mare de 5 kg a esuat in bucataria mea . A continut 980 grame icre . Am impartit-o in trei . Prima portie ,mai marisoara am preparata-o proaspata la tava .Sotul meu se ocupa mereu de curatare , eu de preparare . Servim pestele bun amandoi sau cu musafirii . Echitabil nu-i asa ?
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg felii stiuca proaspata
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei masline
  • 1 pahar vin alb demi-sec / sec
  • 2 cepe taiate pestisori
  • 2 foi dafin
  • 6 catei usturoi tocati
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie taiata felii
  • sare
  • boia rosie iute de ardei
  • struguri
  • 1 lingura rasa amidon -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu struguri:

  1. Pestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie .
  2. Inainte de preparare stiuca se limpezeste cu apa rece .
  3. Se ia o tava si se aseaza uniform  foile de dafin , ceapa si usturoiul . Jumatate din unt se pun bucatele din loc in loc .
  4. Urmeaza sa se aranjeze feliile de stiuca .
  5. Deasupra se presara boia iute de ardei ,patrunjel verde tocat +crenguta de cimbru .
  6. Se distribuie din loc in loc feliute de lamie si se restul de bucatele de unt .
  7. Turnati deasupra vinul si uleiul .
  8. Dati tava la cuptor pana pestele incepe sa se rumeneasca .
  9. Decorati preparatul cu  boabe de struguri .
  10. Noi am preferat sa-l servim fara sos si cu garnitura de orez .
  11.           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Reteta originara prevedea un sos cu struguri . Se punea mai mult vin- 500 ml .La sfarsitul coacerii ramanea mai mult lichid .acesta impreuna cu legumele se blenduiau si se punea amidonul si jumatati de boabe de struguri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

-Licurici- 1

10.01.2016, 12:13

Ce bunnnn!

Catalina L 1

10.01.2016, 22:31

f buna stiuca ta

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 10:50

Ce buna este!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Peste cu sos de hrean si rosii