Straturi de dovlecel si pui

de papabundetot in Pui, 22 Sep 2013 | 1682 vizualizari

 

Aveam in frigider 2 dovlecei ceva mai mari pe care initial ii programasem sa ii fac pane pentru ca nu fac foarte des si ne plac foarte mult,in drumul meu spre job,insa,fiind foarte aglomerat traficul (e bun si asta la ceva),ma tot gandeam ce sa mai fac la cina pe langa dovleceii pane…si mi-a venit ideea asta pe care pana seara am perfectionat-o in asa fel incat ea sa poata fi si pusa in practica :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 dovlecei mai mari
  • 8 oua
  • 200 gr branza feta
  • 200 gr branza de vaci
  • 1 piept de pui
  • busuioc proaspat tocat marunt
  • curry,sos soia,
  • ardei iute,
  • apa de flori de portocal (pentru marinat puiul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi de dovlecel si pui:

Pieptul de pui l-am taiat intai in jumatate si apoi in feliute subtiri pe care le-am marinat in sos soia,curry,ardei iute si putina apa de flori de portocal. Dovleceii i-am taiat felii i-am asezonat cu sare si i-am lasat asa sa stea cam 10 minute pentru a-si lasa toata apa pe care au de gand sa o lase 
Am luat un vas de yena,l-am uns bine cu unt si apoi l-am tapetat cu pesmet si apoi am inceput montarea preparatului meu. Am pus un strat de dovlecel bine scurs,apoi bucati de pui marinat,branza feta amestecata cu branza de vaci,busuioc si 6 oua batute bine,apoi iarasi un strat de felii de dovlecel,pui si branza cu ou.Am terminat cu un ultim strat de dovlecei.Deasupra am mai batut 2 oua si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora.Am taiat apoi felii si am servit cu smantana.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Straturi de dovlecel si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Straturi de dovlecel si pui-0
Straturi de dovlecel si pui-1
Straturi de dovlecel si pui-2

COMENTARII (7)

Bunica

Bunica 1

22.09.2013, 19:02

Cam bun ce ai preparat !

Rocsi

Rocsi 1

22.09.2013, 22:34

Cred ca sunt foarte buni si gustosi

babi5

babi5 1

23.09.2013, 22:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03