Strudel cu cartofi si ghebe

de Lau in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2017 | 416 vizualizari

 

M-am ispirat de la Ksenya

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 6 cartofi
  • 300 g ghebe fierte
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cartofi si ghebe:

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).


Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.


Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca putin impreuna.


Dupa care adaugam ghebele peste cartofi, ceapa verde tocata, condimente dupa gust si lasam cca 2-3 min pe foc, lasam sa se raceasca bine.


Intindem aluatul care s-a dezghetat la temperatura camerei, taiem aluatul in 8 patrate, adaugam cca. 2 linguri de umplutura si impaturim.


Asezam in tava le ungem cu oul batut cu laptele.


Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.


Mie mi-a ramas umplutura si am facut si o paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lau 1

05.01.2017, 16:36

anca_rm 1

06.01.2017, 09:19

ce bine arata

Lau 1

06.01.2017, 10:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii