Ştrudel cu dovleac

de Dana_Retetegg in Prajituri, 7 Dec 2011 | 1710 vizualizari

 

Minunat intr-o seara friguroasa de iarna, langa o cana cu laptic sau un ceai aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat congelat,
  • 1 dovleac,
  • 5 linguri de zahar,
  • nucsoara,
  • scortisoara,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 galbenus de ou,
  • putina margarina sau unt pt tava.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu dovleac:

Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei.



Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele.



Am asezat umplutura din belsug pe foaia de aluat, am rulat si am taiat sub forma de strudele. Le-am crestat putin deasupra apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putina margarina.



Le-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 de minute. Cu 5 minute inainte de final am uns strudelele cu galbenus de ou (din pacate ouale din comert sunt foarte 'spalacite' si nu am obtinut o culoare prea galbena).



Am servit strudelele fierbinti pudrate cu zahar sau simple (fiecare dupa preferinta).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Dana_Retetegg 1

09.12.2011, 10:08

MIUTA 1

09.12.2011, 23:04

Dana_Retetegg 1

10.12.2011, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini Dovlecei