Strudel cu dovleac

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2009 | 10950 vizualizari

 

Dovleacul, un remediu sanatos.Dovleacul placintar este soiul cel mai cultivat in tara noastra, pe langa dovleacul turcesc. Are miezul de culoare portocaliu aprins si, in general, are forma alungita. Pulpa este destul de groasa si este foarte dulce, el putand fi copt in cuptor fara a i se adauga zahar, eventual doar scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 1 kg pulpa de dovleac placintar
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura scortisoara
  • nuci macinate, optional
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Dovleacul l-am curatat de coaja si l-am bagat la robot, rapid :). Am adaugat zaharul si l-am pus la calit, in uleiul de masline, pana si-a lasat multa zeama si apoi a scazut. Foile de placinta le-am lasat la dezghetat, apoi le-am impartit in 3, pentru 3 strudele. Foile le-am uns pe fiecare cu putin ulei, apoi am pus umplutura de dovleac, am presarat nuci macinate si scortisoara si am rulat strans.


Le-am pus repede in cuptorul incins, la foc mediu, iar cand s-au rumenit le-am scos si am acoperit tava cu un prosop umed de bucatarie.


Se poate cerne deasupra zahar pudra.


Strudelul se mai poate umple cu mere sau cu branza dulce si stafide.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bucataras 1

10.12.2009, 23:26

, va felicitam si va mai asteptam sa incercati delicioasele retete bucataras

Oana 1

11.12.2009, 19:41

Multumesc, Dantutz! Ma bucur ca a fost bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac