Strudel cu mere

de simona72 in Dulciuri, 7 Oct 2013 | 9296 vizualizari

 

Un dulce simplu si rapid...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte Linco
  • 1 kg mere
  • 1-2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • pt decor: zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam zaharul, vanilia si mirodeniile.


Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam grisul, amestecam si lasam merele sa se raceasca. Luam o foaie de placinta, o intindem pe masa de lucru, baza foii o ungem cu putin unt(acolo unde vom pune merele), punem 2-3 linguri mere pe toata latimea foii, adunam marginile si facem sul strudelul. La fel procedam cu toate foile si merele. Asezam strudelele intr-o tava unsa cu ulei, deasupra turnam untul ramas(s-a consumat putin din el) si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute, pana sunt usor rumene deasupra. Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar vanilat si servim.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

daca nu dorim un strudel cu foi crocante atunci acoperim tava dupa ce s-a racit cu folie alimentara

2

foile sa fie de buna calitate, sa nu fie zdrobite

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Corinuta 1

08.10.2013, 09:57

Simplu, rapid si bun!

Sim0na 1

08.10.2013, 10:30

foarte bun

babi5 1

08.10.2013, 12:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu branza si stafide