Strudel fraged cu cirese

de Julie in Prajituri, 11 Iun 2010 | 3064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel fraged cu cirese:

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem

intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit. Rulam apoi foaia , o punem in folie alimentara si o dam la frigider pana pregatim umplutura.


Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.

Punem pe foc un vas cu o cana apa si o cana zahar si lasam sa fiarba pana

se face un sirop mai gros. Adaugam ciresele si lasam sa mai dea doua trei clocote.Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,dupa care le scurgem bine si le

amestecam cu grisul.

Acesta va absorbi excesul de zeama.


Scoatem aluatul de la frigider si il framantam bine.

Putem intinde apoi o foaie mai mare sau doua mai mici pe care le umplem

cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou si presara cu zahar tos vanilat.

Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.


Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel fraged cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

violeta_mov 1

05.08.2010, 16:38

Julie, te ador, sunt fericita! Am facut strudelul tau, eu l-am umplut cu mere rase si scortisoara si e geniaaaaaaaaaaaaaal! E grozava reteta! Me very very happy! Multumeeeeeeeeeeesc!

sebirizescu 1

10.07.2013, 21:22

babi5 1

18.12.2014, 06:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac