Strudele cu foi de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 9980 vizualizari

 

Aceste strudele sunt cele mai bune din cate am mancat vreodata. Fragede de se topesc in gura. Este nevoie de putina indemanare pentru a intinde foile subtiri, sa se vada prin ele si cu multa grija sa nu se rupa. Acesta este unul din secrete, alt secret ar fi ciulamaua care se intinde pe foaie astfel incat se creeaza foi multe, straturi, straturi.
Foile din comert pentru placinta nici nu se apropie de fragezimea acestor foi pregatite in casa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei,
  • 4 linguri faina.
  • Ingrediente pentru aluatul de strudele:
  • 12 linguri de ulei,
  • 12 linguri de apa minerala,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 1/2 plic praf de copt, faina cat cuprinde.
  • Ingrediente pentru strudele cu 2 umpluturi:
  • strudele cu mere si scortisoara (5 mere curatate de coaja, razuite, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat)
  • strudele cu branza dulce (300 grame branza dulce, 3 plicuri zahar vanilat).
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu foi de casa:

Cum facem ciulamaua:


Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.


Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua.


Cum facem aluatul:


Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus.


Se intinde cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm. Se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.


Intre timp pregatim umplutura.


Dupa 1 ora, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4.Fiecare foaie se intinde foarte subtire, atat de subtire incat sa se vada prin ea. La capetele foii se pune compozitia si se ruleaza pana la jumatate, apoi se portioneaza cum vrem si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 175 grade pentru cca 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

tanyapatap 1

22.02.2011, 22:12

gugugh 1

16.03.2011, 12:34

la favorite cu ea.... yamy

adry88 1

16.06.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Strudele cu branza si stafide