Suberek cu carne

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 3418 vizualizari

 

by Ruxy...doar cu mici modificari operate de mine....( multumesc ruxy pt sursa de inspiratie)....

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400-450 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 l-ita sare
  • 1 l-ita zahat
  • 2 -3 lg ulei de masline
  • umplutura:
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei mic sau o jumatate
  • 1/2 cutie de rosii conservate
  • sare, piper, oregano
  • 2 lg smantana de gatit + 2 lg smantana acra pt servit
  • ulei de masline si ulei de porumb pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek cu carne:

mai intai am facut aluatul amestecand toate ingredientele ...se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. se lasa deoparte.


in timpul acesta se prepara umplutura: se taie ceapa si ardeiul marunt si s epun la calit in ulei de masline, apoi s eadauga carnea, se amesteca bine, se adauga rosiile tocate marunt, otregano, sare si se lasa sa fiarba la foc mic adaugand cate un strop de apa...cand e gata se adauga piper si 2 lg smantana de gatit. se lasa la racit putin.


aluatul eu l-am impartit in 8 parti egale si pe fiecare am intins-o sub forma aprox rotunda, apoi am asezat pe fiecare doua lg de umplutura, am pliat aluatul sub forma de semicerc si apoi le-am copt in ulei de porumb.


cand se racoresc putin, asa, sa fie numai caldute si bune de servit, se dau cu putina smantana deasupra ( asta o stiu de la bunica mea, d-zeu sa o ierte, care ne facea niste placinte cu branza extraordinare, cum nici mama nu reuseste sa faca..si ea punea deasupra smantana de aia groaasa de bivol, ca la tara...era o bunatate...).


am servt aseara , dar cred ca e mai indicat sa fie servite peste zi, fiindca sunt destul de grele...de la carne...dar cine sta bine cu digestia...merge oricand. oricum mi-au placut mult si au iesit bune, desi le fac prima data...am sa incerc si cu branza neaparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adasev12 1

24.02.2011, 12:48

MIUTA 1

24.02.2011, 23:25

Panacris 1

28.08.2013, 21:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Suberek cu branza