Suberek cu carne

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 3014 vizualizari

 

by Ruxy...doar cu mici modificari operate de mine....( multumesc ruxy pt sursa de inspiratie)....

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400-450 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 l-ita sare
  • 1 l-ita zahat
  • 2 -3 lg ulei de masline
  • umplutura:
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei mic sau o jumatate
  • 1/2 cutie de rosii conservate
  • sare, piper, oregano
  • 2 lg smantana de gatit + 2 lg smantana acra pt servit
  • ulei de masline si ulei de porumb pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek cu carne:

mai intai am facut aluatul amestecand toate ingredientele ...se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. se lasa deoparte.


in timpul acesta se prepara umplutura: se taie ceapa si ardeiul marunt si s epun la calit in ulei de masline, apoi s eadauga carnea, se amesteca bine, se adauga rosiile tocate marunt, otregano, sare si se lasa sa fiarba la foc mic adaugand cate un strop de apa...cand e gata se adauga piper si 2 lg smantana de gatit. se lasa la racit putin.


aluatul eu l-am impartit in 8 parti egale si pe fiecare am intins-o sub forma aprox rotunda, apoi am asezat pe fiecare doua lg de umplutura, am pliat aluatul sub forma de semicerc si apoi le-am copt in ulei de porumb.


cand se racoresc putin, asa, sa fie numai caldute si bune de servit, se dau cu putina smantana deasupra ( asta o stiu de la bunica mea, d-zeu sa o ierte, care ne facea niste placinte cu branza extraordinare, cum nici mama nu reuseste sa faca..si ea punea deasupra smantana de aia groaasa de bivol, ca la tara...era o bunatate...).


am servt aseara , dar cred ca e mai indicat sa fie servite peste zi, fiindca sunt destul de grele...de la carne...dar cine sta bine cu digestia...merge oricand. oricum mi-au placut mult si au iesit bune, desi le fac prima data...am sa incerc si cu branza neaparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adasev12 1

24.02.2011, 12:48

MIUTA 1

24.02.2011, 23:25

Panacris 1

28.08.2013, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Suberek cu branza