Suc de rosii

de Gherca Daniela in Conserve, 31 Oct 2019 | 5037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii
  • sare dupa gust (circa 2 linguri, dar depinde si ce sare folositi)
  • zahar dupa gust (circa 1 lingura plina am pus eu)
  • Optional puteti adauga pentru aroma: cimbru, busuioc sau ce va place (eu l-am facut simplu)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

 Spalam rosiile si le taiem in bucati marisoare, indepartam coditele si partea verde, apoi cu ajutorul unei masini de rosii obtinem sucul, separand semintele si cojile de zeama.

    Sucul rezultat il punem la fiert, la foc mic pana se ingroasa, iar lichidul a scazut aproape un sfert din cantitate (circa 1 ora si 3 sferturi), atunci presaram sare si zahar dupa gust, mai lasam putin apoi stingem focul.
    Turnam sucul, asa fierbinte, in borcane sterilizate, sigilam bine capacele si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi le transferam in camara.
   Mie din aceasta cantitate mi-au iesit 3 borcane de 700ml!!!

     Daca doriti sa adaugati diverse ierburi aromate, va recomand sa le folositi proaspete, pentru ca la final sa le puteti scoate. De exemplu, o crengura de cimbrun sau de busuioc este suficient pentru a-i da un plus de aroma sucului de rosii.

  Acest suc de rosii merge perfect la diverse preparate, eu folosesc in special cand fac Lasagna...mmm o bunatate!!!   Sa va fie de folos reteta mea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii