Sucuk (Carnati turcesti)

de Giana in Mezel de casa, 18 Oct 2013 | 14174 vizualizari

 

Sucuk - sunt carnati uscati preparati din carne tocata si condimentata. Noua ne place sa preparam sucuk acasa pentru ca sunt mai buni si mai sanatosi fata de carnatii din comert. Nu am poze din momentul prepararii pt ca nu m-am gandit acum 2 luni ca voi pune reteta pe Bucataras.ro.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 m mate de vaca
  • 1.5 kg carne de vita cu grasime (puteti combina carnea de vita cu cea de oaie)
  • 3.5 lingurite boia de ardei iute
  • 1.5 lingurite sumak
  • 3.5 lingurite boia de ardei dulce
  • 3 lingurite yenibahar
  • 4.5 lingurite chimion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4.5 lingurite piper
  • 3.5 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sucuk (Carnati turcesti):

Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine.


Acoperim carnea cu o folie de plastic si o lasam la frigider 8-10 ore.


Matele daca sunt uscate, se tin o ora in apa calda cu otet si se spala bine. Apoi umplem matele cu carne si le legam bine cu o sfoara la capete.


Sucuk-ul astfel preparat se pune la uscat intr-un loc racoros si ferit de umezeala timp de 3-4 zile.


Dupa ce se usuca eu il pastrez in congelator ca sa reziste mai mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sucuk (Carnati turcesti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 17:21

foarte buni

Giana 1

25.11.2013, 15:19

Multumesc Krysty

mihaelam90 1

15.12.2013, 13:02

Mmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Carnati ca la Moldova