Sucuk (Carnati turcesti)

de Giana in Mezel de casa, 18 Oct 2013 | 13636 vizualizari

 

Sucuk - sunt carnati uscati preparati din carne tocata si condimentata. Noua ne place sa preparam sucuk acasa pentru ca sunt mai buni si mai sanatosi fata de carnatii din comert. Nu am poze din momentul prepararii pt ca nu m-am gandit acum 2 luni ca voi pune reteta pe Bucataras.ro.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 m mate de vaca
  • 1.5 kg carne de vita cu grasime (puteti combina carnea de vita cu cea de oaie)
  • 3.5 lingurite boia de ardei iute
  • 1.5 lingurite sumak
  • 3.5 lingurite boia de ardei dulce
  • 3 lingurite yenibahar
  • 4.5 lingurite chimion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4.5 lingurite piper
  • 3.5 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sucuk (Carnati turcesti):

Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine.

Acoperim carnea cu o folie de plastic si o lasam la frigider 8-10 ore.

Matele daca sunt uscate, se tin o ora in apa calda cu otet si se spala bine. Apoi umplem matele cu carne si le legam bine cu o sfoara la capete.

Sucuk-ul astfel preparat se pune la uscat intr-un loc racoros si ferit de umezeala timp de 3-4 zile.

Dupa ce se usuca eu il pastrez in congelator ca sa reziste mai mult.

 

RETETA IN IMAGINI

Sucuk (Carnati turcesti)-0
Sucuk (Carnati turcesti)-1
Sucuk (Carnati turcesti)-2

COMENTARII (25)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 17:21

foarte buni

Giana

Giana 1

25.11.2013, 15:19

Multumesc Krysty

mihaelam90

mihaelam90 1

15.12.2013, 13:02

Mmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!