Sufle de dovlecel

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2011 | 6812 vizualizari

 

De caaand am dorit sa faac un sufle! :D

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 250 gr branza de burduf
  • 4 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufle de dovlecel:

Incalzim cuptorul la 190C. Ungem cu unt o forma de sufle si presaram pesmet.

Cu cateva ore inainte, radem dovlecelul, punem sare si lasam intr-o strecuratoare mare sa se scurga apa.

Calim ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat in cateva linguri de ulei, apoi adaugam dovlecelul ras si lasam pe foc sa se moaie. Faramitam branza si o amestecam cu galbenusurile, dovlecelul si patrunjelul tocat si condimentam cu piper.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le inglobam compozitiei cu dovlecel si verificam daca mai trebuie sare.

Turnam in forma si tinem la cuptor pana cand formeaza o crusta rumena deasupra.

TIPS-URI

1

Grija cu sarea ca este si in dovlecel dupa ce s-a scurs apa din el si in branza.

2

Branza de burduf se poate inlocui cu telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele patratele cu bacon si branza de burduf