SUFLEU CU BROCCOLI

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2009 | 5167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  400 g broccoli
  •  100 g unt
  •  100 ml lapte
  •  150 g cascaval ras
  •  2 linguri de smanatana
  •  2 oua
  •  1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
  •  1 lingura ulei
  •  sare
  •  piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUFLEU CU BROCCOLI:

Se spala broccoli, se desparte in buchetele mici. Se procedeaza ca si la conopida; se taie partea cotorului si se curata de frunze. Se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 7 minute.

In timpul in care fierbe broccoli am inceput prepararea sosului: am pus intr-o tigaie mai mare 40 g unt si uleiul, am adaugat faina, se lasa putin sa se rumeneasca, apoi, imediat, se stinge cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase; se adauga jumatate din cascavalul ras, sare si piper, dupa gust.
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Separat am amestecat cele doua galbenusuri de la oua cu smantana si le-am adaugat sosului din tigaie. Se amesteca de 2- 3 ori, nu mai mult. La sfarsit am pus broccoli fiert si scurs bine de apa. Se amesteca putin si se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia din tigaie.

Totul se pune intr-o forma sau tava jena unsa cu untul ramas si tapetata cu pesmet.

Deasupra se pune restul de cascaval ras si fulgi de unt.
Tava se da la cuptor intre 25 si 35 minute sau pana se rumeneste cascavalul.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "SUFLEU CU BROCCOLI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu cascaval