Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2014 | 2481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ciuperci champignion maricele
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 oua
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri rase cu faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr cascaval afumat Delaco
  • sare
  • piper colorat
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute:

Ciupercile se curata si se taie feliute, apoi se inabusesc impreuna cu ceapa verde taiata rondele fine cu putin unt. Cand s-au inmuiat se opreste focul si se lasa la racit. 

Intre timp, se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si apoi treptat laptele, amestecand continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia de pe foc. Se adauga apoi cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se separa ouale, se adauga cate un galbenus in compozitia cu cascaval, amestecand dupa fiecare cu telul. Se adauga apoi ciupercile racite, sare si piper dupa gust si putina nucsoara proaspat rasa. Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitie, amestecand usor cu o lingura.

Se ung patru forme de sufleu cu putin ulei sau unt topit si se repartizeaza compozitia de sufleu.

Se pun formele in cuptorul preincalzit si se lasa 20- 25 de minute la foc mai mic, pana se umfla si se rumenesc frumos.Nu se deschide cuptorul cat se coc sufleurile!

Se servesc calde! 

Am incercat sa fac poza rapid de tot, dar tot s-au lasat putin :) Insa au fost delicioase!

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-0
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-1
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-2
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-3
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-4
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-5
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-6
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-7
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute-8

COMENTARII (27)

DIANA B

DIANA B 1

24.04.2014, 09:55

tiby

tiby 1

24.04.2014, 19:43

super !

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

07.11.2016, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!