Sufleu cu salau

de Oana in Salau, 24 Oct 2009 | 28555 vizualizari

 

O reteta usoara si tocmai buna pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g file de salau, sau orice alt peste alb
  • o ceapa
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 4 linguri cu boabe de porumb (conserva)
  • 10 buchetele de broccoli
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu salau:

Pestele se pune la fiert in 300 ml lapte, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, sare si piper. Se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic. Se scoate apoi pestele, se strecoara laptele ramas, iar in aceeasi craticioara se topesc 60 g unt. Se adauga apoi faina si laptele strecurat, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se adauga si cei 100 ml lapte ramasi, apoi se opreste focul.


Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb, apoi se fac piure impreuna cu 40 g unt, sare si cateva linguri cu lapte. Ouale se fierb tari si apoi se taie felii rotunde (eu am folosit un dispozitiv special de feliat oua). Broccoli se fierbe si el in apa cu sare pana se inmoaie putin.


Se unge un vas termorezistent cu putin unt, se aseaza pestele rupt bucati, feliile de oua, broccoli si boabele de porumb, apoi sosul alb cu lapte. Deasupra se pune piureul de cartofi si se presara cu cascaval ras. Se pune forma in cuptorul incins pentru 20 de minute. Se poate servi atat calda cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Sufleul se poate imbogati si cu 100 g creveti roz, dand un plus de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu salau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Valentina 1

22.03.2010, 20:22

Am facut-o cu pastrav, fiindca n-am gasit salau, dar a iesit BESTIALA!!!!!

Oana 1

22.03.2010, 21:10

Mmm, Vali, bine ca mi-ai adus aminte sa mai fac si eu, le place mult si baietilor, e pe gustul lor

babi5 1

14.10.2013, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
File de salau pane