Sufleu de vinete

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Mar 2016 | 8549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete,
  • sare,
  • 3 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 150 ml ulei,
  • 4 rosii,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 250 g brânza mozzarella,
  • 4 cartofi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de vinete:

Cartofii se pun la fiert in apa rece,  cu tot cu coaja. Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca fin si se calesc intr-o lingurita de ulei incins. Se scot si se pun intr-un vas. Rosiile se spala si se taie in felii rotunde.

Cartofii se curata si se taie tot in felii rotunde. Feliile de vinete se clatesc, se zvinta si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Intr-un castron batem oualele cu laptele si adaugam mozzarella data pe razatoare.
Ungem  un vas termorezistent cu ulei, asazam feliile de cartofi,  punem jumatate din ceapa si usturoi. Condimentam cu sare, piper, patrunjel tocat.

Se adauga jumatate din feliile de vinete si jumatate din rosii. Adaugam jumatate din compozitia de oua cu mozzarella. Si repetam operatiunea, cartofi - ceapa - sare - piper - patrunjel - vinete - rosii - oua cu mozzarella.
Se da la cuptor pentru 50 minute. Se lasa ~ 10 minute inainte de a-l servi.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de rosii cu vinete