Supa a la grec

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2009 | 9489 vizualizari

 

Noi iubim mult aceasta supa, pe care o fac alaturi de un rasol de pasare cu cartofi, morcovi si hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui, taiat in bucati
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 bucata telina
  • 2 foi dafin
  • 3 l apa
  • 300 g orez cu bob rotund  (sau dupa cat de deasa vrei sa fie supa)
  • sare, piper, oregano
  • 3 linguri ulei masline extravirgin
  • 2 oua
  • 2 lamai, sucul
  • 1 lingura apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa a la grec:

Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea


Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate spuma cand e necesar.


Scoate puiul pe o farfurie. Strecoara supa si pune-o la fiert intr-o oala curata. Cand incepe sa fiarba adauga orezul, sare, piper, oregano, ulei si lasa pana cand orezul e fiert (cam 20 minute). Ia oala de pe foc.


In timpul acesta scoate carnea de pe oase.


Intr-un castron bate bine albusurile. Adauga amestecand: galbenusurile, apa si sucul de lamaie. Pune foarte incet supa fierbinte (in total cam o cana) amestecand incontinuu. Ai grija sa nu pui multa supa fierbinte deodata, pentru ca se branzeste oul. Adauga oul in supa amestecand incontinuu.


Adauga carnea de pui in supa si seveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa a la grec" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

rodidi2 1

03.05.2011, 02:45

Tocmai am facut supa asta si a iesit delicioasa. L-am lasat gura casca pana si pe sotul meu, care de bucatar sef de meserie haha!
Mersi pentru reteta

Brindusa 1

03.05.2011, 14:12

rodidi2, ma bucur mult. E intr-adevar o reteta foarte gustoasa.

adry88 1

13.05.2011, 16:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

Salata Curcubeu

de RODIMUR 5

ieri la 00:52

RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca de ou - Egg drop soup