Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves)

de danakarin in Supe, 18 Iun 2013 | 3200 vizualizari

 

Imi place foarte mult aceasta supa, care are o aroma si o dulceata deosebita. Soacra mea era mare specialista. Ea nu mai este demult, dar am incercat sa realizez ceva asemanator, cu o nota inedita data de ciuperci si tarhon verde.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de aripi de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o gulie
  • 1/2 de comopida
  • 1/2 de telina
  • 200 g de mazare
  • un ou
  • 1 lingura de fainA
  • o ceapa
  • 2 cartofi
  • 100 ml de smantana dulce
  • 2 linguri de smantana groasa
  • o lingura de tarhon verde tocat
  • O lingurita de boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves):

Curatam si maruntim zarzavaturile. Curatam si taiem ceapa pestisori. Incalzim intr-o oala incapatoare 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam aripioarele de pui curatate, sau alte maruntaie de pui, spate, gat, etc. Amestecam usor, lasam sa se prajeasca putin carnea, presaram boiaua, , adaugam faina si 2 l de apa.


Lasam totul sa dea cateva clocote, pana carnea s-a inmuiat un pic. Atunci adaugam in ordinea fierberii morcovii, patrunjelul si telina, apoi dupa cateva minute gulia, conopida rupta in buchetele potrivite, la urma mazarea si ciupercile taiate felii. Fierbem totul impreuna 30- 40 de minute.Dregem cu sare, piper, iar inainte de a lua de pe foc adaugam o lingura de tarhon proaspat.


Lasam, reducand focul, sa se extraga aroma tarhonului. In bolul in care servim, amestecam smantana dulce, smantana groasa si galbenusul de ou, adaugam 1 -2 linguri de supa, omognizam, apoi adaugam tot mai multa supa pana cand totul cu legume si carne cu tot se amesteca cu smantana. Servim fierbinte , cu paine alba, daca vrem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

20.06.2013, 08:24

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:12

foarte buna supica

mihaelar63 1

24.10.2014, 17:50

Interesanta reteta La favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ramen