Supa crema de ardei cu taitei

de ilinca_rox in Supe, 1 Mar 2014 | 3471 vizualizari

 

Este o supa consistenta si gustoasa. Trebuie sa recunosc ca este prima data cand o pregatesc si a iesit de minune :)

 

INGREDIENTE

  • 4 buc. ardei capia,
  • 1 buc. rosie mare,
  • 1 buc. morcov mare,
  • 1 buc. ceapa,
  • 3-4 graunti de usturoi,
  • 1 buc. telina (mica),
  • 1 buc. cartof alb mare,
  • 4 cuiburi taietei
  • 1/2 lingura sare,
  • piper macinat (dupa gust)
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 lingura ulei,
  • 2 litrii apa (pentru legume),
  • 0,5 litri apa (pentru taitei).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ardei cu taitei:

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am pus ardeii si rosia, dupa ce le-am spalat, la copt in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa la copt inca 10-15 minute si pe cealalta parte.

Intre timp se pregatesc restul legumelor: se spala si se curata, apoi se taie in bucati mari (pe jumatate) si se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si ulei.  Se lasa la foc potrivit aproximativ 25 minute, pana devin toate legumele moi, ca pentru piure, pentru a le putea pasa.

Ardeii si rosia, dupa ce s-au copt, se pun in apa rece, se decojesc si se curata de seminte.

Cand sunt gata, legumele fierte se strecoara intr-o sita, se adauga si legumele coapte si se paseaza cu telul pana devin crema ( sau se baga la blender). Peste crema obtinuta se adauga supa strecurata de la legume (eu am pus cam trei sferturi din cantitate) in functie de consistenta dorita.

Cuiburile de taietei se pun separat la fiert. Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare si o picatura de ulei, iar cand da in clocot se adauga cele 4 cuiburi de taietei. Se lasa la foc potrivit 5-6 minute apoi se scot si se adauga in supa crema. Se mai lasa inca 2 minute la foc pana da un clocot peste toate ingredintele. La final se presara patrunjelul tocat marunt si putin piper macinat (dupa gust).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in locul taiteilor se pot folosi crutoane

2

daca doriti sa fie mai intensa culoarea, puteti adauga in supa mai multe rosii coapte sau pasta de tomate

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ardei cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

01.03.2014, 19:41

Foarte buna! Vaaai, ce vas frumos!

Rocsi 1

01.03.2014, 19:44

Ce bine arata

laura_n 1

02.03.2014, 13:58

te cred ca e buna, ador gustul de ardei copt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supă de casă cu găluşte pufoase