Supă cremă de cartofi

de Rita Ilies in Supe, 7 Ian 2014 | 2102 vizualizari

 

Îmi place să aflu totul despre originea preparatelor pe care le gătesc. Despre unele aflu aceeași informație într-o grămadă de locuri, despre altele, nimic. :)
Azi am ales ”Supă cremă de cartofi”, despre care am aflat că este originară din Tanzania. Fiind o supă aromată, originea ei e strâns legată de comerțul cu condimente care se practică și-n zilele noastre și de cultura indiană. Eu am adaptat puțin rețeta și am obținut o supă foarte sățioasă și plină de gust.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 porții avem nevoie de:
  • 250 g cartofi
  • 1 morcov mic
  • o ceapă mică
  • o foaie de dafin
  • praz
  • ghimbir ras
  • două linguri cu ulei de susan
  • două linguri cu iaurt
  • unt
  • două felii de costiță afumată
  • sare și piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de cartofi:

Începem prin a curăța legumele, după care într-o cratiță punem la fiert ceapa, prazul și morcovii tăiați felii. Când au fiert pe jumătate, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și foaia de dafin.

Într-o tigaie, prăjim puțin costița tăiată fâșii.

Când legumele s-au fiert le strecurăm ( nu aruncăm zeama ), apoi le dăm prin robot. Adăugăm treptat untul, uleiul de susan, iaurtul și ghimbirul. Dacă supa este prea groasă, se completează cu zeama în care au fiert legumele iar la final se adaugă sarea și piperul.

Se decorează cu pătrunjel tocat și costița afumată și se servește cu crutoane.

 

TIPS-URI

1

La servire puteți adăuga cubulețe de cașcaval pentru un plus de savoare. Se vor topi cuminți în supa fierbinte. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rita Ilies 1

07.01.2014, 22:57

Merci, fetelor! E printre preferatele mele.

laura_n 1

09.01.2014, 09:34

este una dintre cele mai gustoase biig like !

Rita Ilies 1

09.01.2014, 12:18

Este! )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de cartofi cu smântână şi bacon