Supa crema de dovleac copt

de Sylvia in Supe, 26 Ian 2014 | 6013 vizualizari

 

Daca e frig si iarna nimic nu merge mai bine decat o supa fierbinte servita cu crutoane si amestec de ierburi aromate. Va prezint astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa: supa de dovleac copt, care este mai intens in arome si mai catifelat decat cel fiert .

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de un dovleac ( eu am pus dovleac butternut puteti sa folositi ce aveti ) ,
  • sare mare,
  • cimbru uscat,
  • o capatana de usturoi,
  • piper,
  • lapte degresat ,
  • eventual putina smantana lichida,
  • putin ulei de masline,
  • amestec de ierburi aromate ( eu folosesc patrunjel, ciboulette, busuioc, mixat cu ulei de masline si usturoi ) .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac copt:

Preparate se spala si se taie dovleacul in doua. Se elimina semintele si se taie bucati mai mari cu tot cu coaja deoarece o sa il coacem. Se aseaza intr-o tava si se asezoneaza cu sare mare, piper proaspat macinat, putin cimbru si se adauga o capatana de usturoi taiata in doua , se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la 190 de grade timp de o ora. Se acopera la inceput cu o folie de aluminiu apoi se lasa jumatate timpul descoperit sa se caramelizeze frumos.


Totul s-a caramelizat superb si usturoiul copt are un gust de vis, fin si catifelat cu un iz subtil dar atat cat trebuie de usuroi. Se curata dovleacul de pe coaja si se scoate interiorul copt de la usturoi si se mixeaza cu lapte si sare . Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si eventual pasta de ardei iute sau tabasco , in functie de preferinta. Eu am folosit sarea roz de himalaya ca sa o testez, o sa scriu un articol separat despre aceasta sare .


Se serveste fierbinte asezonata cu amestec de ierburi aromate si crutoane de casa. Nu am pus deloc unt sau smantana lichida pentru ca a fost delicioasa fara, daca vreti sa puneti si nu va deranjeaza cele 2-300 de calorii adaugate asa puteti sa o faceti fara nici o problema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sylvia 1

13.11.2014, 13:24

sa stii ca am refacut-o zilele trecute a iesit bestiala am pus si putin cartof copt in ea

Panacris 1

02.02.2015, 08:51

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de rosii cu galusti