Supa crema de dovleac copt

de Sylvia in Supe, 26 Ian 2014 | 4471 vizualizari

 

Daca e frig si iarna nimic nu merge mai bine decat o supa fierbinte servita cu crutoane si amestec de ierburi aromate. Va prezint astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa: supa de dovleac copt, care este mai intens in arome si mai catifelat decat cel fiert .

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de un dovleac ( eu am pus dovleac butternut puteti sa folositi ce aveti ) ,
  • sare mare,
  • cimbru uscat,
  • o capatana de usturoi,
  • piper,
  • lapte degresat ,
  • eventual putina smantana lichida,
  • putin ulei de masline,
  • amestec de ierburi aromate ( eu folosesc patrunjel, ciboulette, busuioc, mixat cu ulei de masline si usturoi ) .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac copt:

Preparate se spala si se taie dovleacul in doua. Se elimina semintele si se taie bucati mai mari cu tot cu coaja deoarece o sa il coacem. Se aseaza intr-o tava si se asezoneaza cu sare mare, piper proaspat macinat, putin cimbru si se adauga o capatana de usturoi taiata in doua , se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la 190 de grade timp de o ora. Se acopera la inceput cu o folie de aluminiu apoi se lasa jumatate timpul descoperit sa se caramelizeze frumos.


Totul s-a caramelizat superb si usturoiul copt are un gust de vis, fin si catifelat cu un iz subtil dar atat cat trebuie de usuroi. Se curata dovleacul de pe coaja si se scoate interiorul copt de la usturoi si se mixeaza cu lapte si sare . Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si eventual pasta de ardei iute sau tabasco , in functie de preferinta. Eu am folosit sarea roz de himalaya ca sa o testez, o sa scriu un articol separat despre aceasta sare .


Se serveste fierbinte asezonata cu amestec de ierburi aromate si crutoane de casa. Nu am pus deloc unt sau smantana lichida pentru ca a fost delicioasa fara, daca vreti sa puneti si nu va deranjeaza cele 2-300 de calorii adaugate asa puteti sa o faceti fara nici o problema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sylvia 1

13.11.2014, 13:24

sa stii ca am refacut-o zilele trecute a iesit bestiala am pus si putin cartof copt in ea

Panacris 1

02.02.2015, 08:51

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella