Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

de Merisor in Supe, 19 Oct 2018 | 1332 vizualizari

 

De când am văzut rețeta lui Alex Teacher de Supă cremă de dovleac, am știut că va fi pe placul meu, pentru că ador dovleacul în orice preparat ar fi el inclus.
Și m-am bucurat că a fost și pe placul băieților mei.
Eu am modificat puțin rețeta și cantitățile, punând în locul smântânii, brânză cremoasă și am adăugat în plus o ceapă și puțin ghimbir ras.
Nu am folosit țelină, ci rădăcină de pătrunjel și pentru un plus de gust am folosit nucșoară.
Pentru servire, am folosit o șunculiță pe care am rulat-o pe grisine și am rumenit-o la cuptor, în comparație cu Alex care a folosit bacon și crutoane.

 

INGREDIENTE

  • 750 g dovleac plăcintar, curățat
  • 1 ceapă
  • 1 cartof alb, mare
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 g brânză proaspătă, cremoasă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • puțin ghimbir ras
  • 1 l de apă
  • sare, după gust
  • piper,după gust
  • nucșoară, după gust
  • 10 grisine cu rozmarin
  • 10 felii subțiri de prosciutto
  • semințe de dovleac, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata:

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă.


Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse.


Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru servit supa cremă de dovleac.


Rulăm feliile de șuncă pe grisine, lîsându-le capetele libere și le dăm la cuptor, în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru 10 minute, sau până când șunca este rumenită și se strânge frumos în jurul grisinelor.


Rmenim și semințele de dovleac, curățate, într-o tigaie pe foc, doar pentru1 minut, să nu se ardă.


Când legumele sunt bine fierte, le scurgem de supă și le trecem prin blender, transformându-le într-un piure cremos.


Adăugăm brânza cremoasă pe care mai întâi o diluăm cu puțină supă.


Adăugăm puțin ghimbir ras, piper și nucșoară, după gust și frunzele de busuioc rupte.


Mai trecem odată ingredientele prin blender și diluăm supa cremă cu puțină supă fierbinte, până obținem consistența dorită.


O mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate aromele, apoi o lăsăm să se tempereze ușor.


Servim supa cremă de dovleac cu grisinele înfășurate în șuncă și presărată cu semințe de dovleac, coapte.


Este foarte gustoasă și foarte hrănitoare!


Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

abstract01 1

05.11.2018, 17:25

oanapl 1

05.11.2018, 20:14

Ce bine arata!

Panacris 1

05.11.2018, 20:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5496 puncte

lucy2002

4519 puncte

RODIMUR

4470 puncte

Ancutsa

4268 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac si lapte condesat