Supă cremă de legume

de miki_a in Supe, 29 Oct 2015 | 1625 vizualizari

 

Mâncărurile cu lichid (supe, ciorbe, borşuri) sunt nelipsite din meniurile noastre. Le fac aproape zilnic, cât mai variate şi plăcute, cu ingrediente simple şi ieftine!
Astăzi am optat pentru supa cremă de legume!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi potriviţi;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 1 ardei gras galben;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 1 ceapă galbenă;
  • 6 cartofi;
  • 300 ml. smântănă pentru gătit;
  • 1 piept de pui cu os (opţional);
  • sare, piper, ulei;
  • verdeaţă pentru decor;
  • crutoane, brânză rasă (opţional);
  • 2 l apă pentru fiert.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de legume:

Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece.


Între timp, spălăm şi curăţăm legumele.


Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei fierb mai greu), iar după aproximativ 10 minute adăugăm o linguriţă de sare, ceapa intreaga, celelalte rădăcinoase şi ardeii. Fierbem la foc mic, iar când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm cartofii. Continuăm fierberea (daca pieptul de pui este deja fiert îl scoatem din vas), dar nu foarte mult. Legumele trebuie să fie întregi, nu terciuite.


Scoatem legumele din supă şi le pregătim pentru mixat. În funcţie de bolul folosit (sau vasul blenderului), împărţiţi cantitatea de legume şi mixaţi în reprize, adăugănd şi supă până la obţinerea consistenţei moi, fluide. Potrivim gustul de sare şi piper. Smântâna se adaugă la final, în funcţie de gust (mai dulce, mai acră).


O servim caldă, în boluri, cu crutoane, pâine proaspătă sau prăjită, garnisită cu smântână, stropi de ulei, seminţe prăjite, bucăţi de cărniţă, verdeaţă, ardei iuţi, fulgi de ardei iuţi, usturoi etc.


Este o supă hrănitoare şi numai bună pentru zilele reci care vor veni!


Vă doresc poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Carnea fiartă am folosit-o la această reţetă: http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-paste-cu-carne-de-pui-si-maioneza-73726.html

2

În funcţie de bolul folosit (sau vasul blenderului), împărţiţi cantitatea de legume şi mixaţi în reprize, adăugănd şi supă până la obţinerea consistenţei moi, fluide.

3

O servim caldă, în boluri, cu crutoane, pâine proaspătă sau prăjită, garnisită cu smântână, stropi de ulei, seminţe prăjite, bucăţi de cărniţă, verdeaţă, ardei iuţi, fulgi de ardei iuţi, usturoi etc.

4

Legumele se fierb întregi. După ce a fiert, ceapa se aruncă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

29.10.2015, 15:28

Multumesc Danuta!

Panacris 1

15.02.2016, 08:39

miki_a 1

17.02.2016, 08:33

Multumesc mult Cristina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!