Supă cremă de legume

de miki_a in Supe, 29 Oct 2015 | 2061 vizualizari

 

Mâncărurile cu lichid (supe, ciorbe, borşuri) sunt nelipsite din meniurile noastre. Le fac aproape zilnic, cât mai variate şi plăcute, cu ingrediente simple şi ieftine!
Astăzi am optat pentru supa cremă de legume!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi potriviţi;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 1 ardei gras galben;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 1 ceapă galbenă;
  • 6 cartofi;
  • 300 ml. smântănă pentru gătit;
  • 1 piept de pui cu os (opţional);
  • sare, piper, ulei;
  • verdeaţă pentru decor;
  • crutoane, brânză rasă (opţional);
  • 2 l apă pentru fiert.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de legume:

Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece.


Între timp, spălăm şi curăţăm legumele.


Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei fierb mai greu), iar după aproximativ 10 minute adăugăm o linguriţă de sare, ceapa intreaga, celelalte rădăcinoase şi ardeii. Fierbem la foc mic, iar când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm cartofii. Continuăm fierberea (daca pieptul de pui este deja fiert îl scoatem din vas), dar nu foarte mult. Legumele trebuie să fie întregi, nu terciuite.


Scoatem legumele din supă şi le pregătim pentru mixat. În funcţie de bolul folosit (sau vasul blenderului), împărţiţi cantitatea de legume şi mixaţi în reprize, adăugănd şi supă până la obţinerea consistenţei moi, fluide. Potrivim gustul de sare şi piper. Smântâna se adaugă la final, în funcţie de gust (mai dulce, mai acră).


O servim caldă, în boluri, cu crutoane, pâine proaspătă sau prăjită, garnisită cu smântână, stropi de ulei, seminţe prăjite, bucăţi de cărniţă, verdeaţă, ardei iuţi, fulgi de ardei iuţi, usturoi etc.


Este o supă hrănitoare şi numai bună pentru zilele reci care vor veni!


Vă doresc poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Carnea fiartă am folosit-o la această reţetă: http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-paste-cu-carne-de-pui-si-maioneza-73726.html

2

În funcţie de bolul folosit (sau vasul blenderului), împărţiţi cantitatea de legume şi mixaţi în reprize, adăugănd şi supă până la obţinerea consistenţei moi, fluide.

3

O servim caldă, în boluri, cu crutoane, pâine proaspătă sau prăjită, garnisită cu smântână, stropi de ulei, seminţe prăjite, bucăţi de cărniţă, verdeaţă, ardei iuţi, fulgi de ardei iuţi, usturoi etc.

4

Legumele se fierb întregi. După ce a fiert, ceapa se aruncă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

29.10.2015, 15:28

Multumesc Danuta!

Panacris 1

15.02.2016, 08:39

miki_a 1

17.02.2016, 08:33

Multumesc mult Cristina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de legume