Supa crema de legume cu parmezan

de Irina in Supe, 17 Mar 2014 | 3427 vizualizari

 

MIe imi plac tare mult supele creme de legume, in orice combinatie. Le mananc simple, doar cu crutoane si aromate cu putin busuioc, sau mai consistente, imbogatite cu smantana sau parmezan. Pentru supa crema de legume am pregatit si cateva chipsuri de morcovi, care au colorat-o frumos.

 

INGREDIENTE

  • 1 fenicul
  • 1 ceapa alba
  • 3 morcovi mici
  • 2 pastarnaci
  • 2 teline
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov pentru chipsuri
  • un strop de ulei
  • sare
  • busuioc
  • parmezan ras
  • frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu parmezan:

Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert.


Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei rondelele, dupa care le-am pus in cuptorul incins pana s-au uscat si rumenit putin de tot, iar marginile au inceput sa se onduleze. Exact ca la chipsuri. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.


(Facusem si niste chipsuri de sfecla, dar le-am rumenit prea tare, asa ca am renuntat la ele.)


Legumele s-au mai racit putin, asa ca le-am pus in vasul robotului si le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au transformat intr-un piure fin. Am adaugat si zeama de la supa treptat, pana am incorporat-o. Nu o folositi toata daca vi se pare prea multa!


Supa am turnat-o in boluri, am adaugat parmezan ras, am presarat si cateva chpsuri de morcov si am decorat cu frunzulite de busuioc proaspat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

23.04.2014, 23:08

excelenta

MOKUSKA 1

06.05.2014, 15:56

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:11

arata grozav supa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de rosii cu galusti