Supa crema de dovlecel si sparanghel

de RuxyRux in Supe, 2 Mai 2012 | 3223 vizualizari

 

Imi plac mult supele crema si le fac in diferite variante, aceasta supa cu iaurt si lamaie, aromata cu tarhon are un gust deosebit...

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de sparanghel
  • un dovlecel mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr iaurt grecesc( sau obisnuit)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • cateva fire de tarhon proaspat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecel si sparanghel:

Eu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu piarda legumele foarte mult din vitamine.


Am pus intr-o oala uleiul de masline si in el am sotat 2- 3 minute ceapa verde si usturoiul, apoi am adaugat, sparanghelul bucati si dovlecelul taiat felii si am amestecat totul foarte usor. Am adaugat si apa pana sa acopere legumele si am lasat la fiert( la mine nu a durat mai mult de 20 de minute).


Am luat de pe foc si am adaugat iaurtul, am potrivit gustul de sare si piper, apoi am pus si zeama de lamaie( mie imi place putin mai acrisoara) apoi am pus totul la blender.


Deasupra am pus tarhonul si am servit imediat.

 

TIPS-URI

1

Daca supa va place mai dulce renuntati la zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecel si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

jolygina 1

02.05.2012, 23:41

delicioasa

Alinutza80 1

03.05.2012, 21:56

buna supica

babi5 1

06.06.2013, 20:56

Nu am gatit inca cu sparanghel ,dar cred ca este bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste