Supă-cremă de linte

de naty in Supe/Ciorbe, 13 Apr 2009 | 5192 vizualizari

 

Atat pentru noi adultii cat si pentru cei mici, lintea este un aliment extrem de valoros nutritiv si totodata gustos, numai ca…poate prea putin cautat! Am pregatit, pentru noi si pentru cea mica, o supa-crema de linte delicioasa si, pentru prima oara in viata ei, Iulia m-a certat rau cand mancarea s-a terminat!

 

INGREDIENTE

  • o cana de linte (preferabil decojita, se gaseste la magazinele arabesti)
  • un morcov
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 2-3 catei de usturoi (dupa preferinta)
  • o lingurita de unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de linte:

Este recomandabil (dar nu obligatoriu) ca lintea sa fie tinuta intr-un vas cu apa din seara precedenta. Oricum insa, ea fierbe mai repede ca fasolea! Se pune deci lintea la fiert, dupa vreo 15 minute se adauga morcovul, ceapa si apoi dovlecelul; se lasa la fiert in total cam 45 de minute, se potriveste de sare si piper, se pune untul si, dupa gust, se adauga sau nu 2-3 catei de usturoi dupa care se stinge focul. Se paseaza totul la blender, pastrand si o cantitate suficienta de zeama si…pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de linte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Oana 1

11.04.2009, 23:16

Aha, mersi Alina! chiar vreau sa incerc si eu!

naty 1

12.04.2009, 12:54

Da, intr-adevar, spuma am luat-o. Iar inaintea fierberii am spalat lintea de mai multe ori, insa nu a fost nevoie sa o tin "la inmuiat" ca pe fasole...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste