Supă-cremă de linte

de naty in Supe/Ciorbe, 13 Apr 2009 | 7835 vizualizari

 

Atat pentru noi adultii cat si pentru cei mici, lintea este un aliment extrem de valoros nutritiv si totodata gustos, numai ca…poate prea putin cautat! Am pregatit, pentru noi si pentru cea mica, o supa-crema de linte delicioasa si, pentru prima oara in viata ei, Iulia m-a certat rau cand mancarea s-a terminat!

 

INGREDIENTE

  • o cana de linte (preferabil decojita, se gaseste la magazinele arabesti)
  • un morcov
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 2-3 catei de usturoi (dupa preferinta)
  • o lingurita de unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de linte:

Este recomandabil (dar nu obligatoriu) ca lintea sa fie tinuta intr-un vas cu apa din seara precedenta. Oricum insa, ea fierbe mai repede ca fasolea! Se pune deci lintea la fiert, dupa vreo 15 minute se adauga morcovul, ceapa si apoi dovlecelul; se lasa la fiert in total cam 45 de minute, se potriveste de sare si piper, se pune untul si, dupa gust, se adauga sau nu 2-3 catei de usturoi dupa care se stinge focul. Se paseaza totul la blender, pastrand si o cantitate suficienta de zeama si…pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de linte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

11.04.2009, 23:16

Aha, mersi Alina! chiar vreau sa incerc si eu!

naty 1

12.04.2009, 12:54

Da, intr-adevar, spuma am luat-o. Iar inaintea fierberii am spalat lintea de mai multe ori, insa nu a fost nevoie sa o tin "la inmuiat" ca pe fasole...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko