Ciorba de cartofi cu costita afumata

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 31 Mar 2010 | 19259 vizualizari

 

Pentru ca nu pot sa pun toata familia la zi de post :) in paralel fac si postez si din mancarurile casei .

 

INGREDIENTE

  • cativa cartofi mari ( in jur de 1 kg)
  • o jumatate de ardei rosu,
  • o bucata de radacina de telina,
  • un fir de telina ( frunze si tulpina) ,
  •  o radacina de patrunjel,
  • o ceapa mare,
  • un morcov mare,
  • un fir de tarhon verde sau conservat, 
  • 300 ml smantana,
  • sare,
  • piper,
  • bors magic pentru acrit,
  • o lingurita legume deshidratate sau delikat de legume ,
  • o lingura de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu costita afumata:

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de tarhon.


Lasam sa fiarba la foc mic si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza consistenta. Cand sunt cartofii fierti adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita , in functie de preferinte( eu am pus tot tarhon) pus direct in farfurie .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

31.03.2010, 16:41

cu costita nu am facut am sa incer arata grozav

Sylvia 1

31.03.2010, 17:56

Este excelenta doar ca putin cam calorica ca aproape orice mancare buna

Bya Ralu 1

28.02.2012, 15:52

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci