Supă cremă de măcriş

de Ade200 in Supe, 3 Mai 2013 | 5269 vizualizari

 

O supă de primăvară sănătoasă, acrişoară pe care merită să o încercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 g de cartofi
  • 300 g de măcriş
  • 1 ceapă
  • 50 g de unt
  • 1 litru 500 ml de apă
  • 1 cub de supă de găină
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • tarhon proaspăt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de măcriş:

Se rup codiţele măcrişului, se curăţă cartofii şi ceapa.

Se taie ceapa şi se căleşte 1 minut în unt, apoi se adaugă măcrişul şi se căleşte până se schimbă culoarea. Se pun cartofii tăiaţi felii subţiri şi se călesc puţin. Se sărează, se piperează. se adaugă apa şi cubul de supă şi se fierbe până sunt moi cartofii.

Se ia de pe foc şi se mixează. Se pune pe foc şi se adaugă smântână sau lapte, dacă doriţi, apoi tarhonul sau altceva(pătrunjel, mărar, după dorinţă.

Cine vrea poate pune boia iute.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu o felie de pâine prâjitâ, crutoane sau caşcaval ras.

2

Eu nu am pus smântână, ci puţin lapte de soia.

3

Dacă doriţi să fie de post, înlocuiţi untul cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de măcriş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

03.05.2013, 18:24

nici eu nu am papat, dar m-ai convins sa incerc. de unde se ia macrisul?

Ade200 1

03.05.2013, 23:13

Se găseşte pe câmp, prin iarbă, dar eu am găsit plic de sămânţă în magazin si am pus în grădină. Prin unele pieţe, poate...

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 16:26

interesanta ...nu am facut niciodata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu mar