Supa crema de morcov

de -Miti- in Supe, 4 Iun 2012 | 2016 vizualizari

 

Prima reteta incercata de mine din retetarul de la cursul de bucatar a fost aceasta,noutatea a constat ca am respectat toata reteta,va si dau ingredientele pentru 10 portii,exact cum am gasit-o in cartea instructoarei. Cateva observatii: nu a predominat nici un gust,toate ingredientele s-au imbinat perfect,de aceea trag si concluzia ca nu sunt puse la intamplare cantitatile si imi sustin si mai tare conceptia ca bucataria este un laborator si arta de a gati, o stiinta. Daca vreti retete facute cu dragoste sau pentru gospodine,nu le veti gasi la mine,experimentele insa sunt din belsug.
Toate retetele ptr restaurante sunt facute ptr 10 portii.
Am respectat cantitatile si am cantarit toate ingredientele,mai putin sarea. Cu aceasta ocazie,pot sa va arat cum se scriu si retetele pentru bucatari. Observati diferenta?

 

INGREDIENTE

  • morcovi 0,800 kg
  • ceapa 0,200 kg
  • unt 0,075 kg
  • lapte 0,200 l
  • 2 galbenusuri
  • paine alba 0,150 kg
  • faina 0,050 kg
  • supa de oase 1,500 l
  • sare 0,020 kg
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcov:

Morcovii si ceapa se curata si se taie in cuburi. Painea se taie in cuburi ,care se rumenesc la cuptor cu 25 gr de unt.


Supa de oase se fierbe cu ceapa si morcovii. Se paseaza,iar crema obtinuta se mai fierbe 10 minute. Pregatim o compozitie din lapte,faina,galbenusuri si sare. Se adauga la supa,se mai fierbe 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga restul de unt,ca sa nu se formeze o crusta.


Se serveste fierbinte cu crutoane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcov" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

iri_iri 1

04.06.2012, 23:18

tare imi place

diaconta 1

05.06.2012, 09:56

din 10 portii ai sa ne dai si noua
reteta scrisa telegrafic si exact,nu povestita ca mine

LUK 1

05.06.2012, 15:47

cunosc stilul ..am ocazia sa vad aici la hotel ..si tot aici am descoperit cat de gustoase pot fi supele crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi