Supa crema de morcovi

de adnia in Supe, 22 Mar 2013 | 3544 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus in cateva randuri cate de iubite sunt supele-crema in familia mea: baietii mei le adora, iar eu sunt foarte incantata. Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare, ele imi dau avantajul de a "ascunde" toate legumele pr care fiul meu nu le accepta altfel. Stiind ca iubeste morcovii oricum i-as da, nu am ezitat sa pregatesc si aceasta supa minunata!
Pana sa va dau reteta, o sa va amintesc ca, fiind portocalii, morcovii au o concentratie foarte puternica de antioxidanti (ca si legumele si fructele galbene), sunt plini de vitamine (A, K, C, B6), sunt o sursa buna de fibre si contin potasiu si mangan.
Atentie insa, daca urmati o cura de slabire: morcovii fierti au un indice glicemic mare ( 85, nu sunt recomandati, mai ales in dieta Montignac), insa cei cruzi sunt exact invers, adica au un indice glicemic mai mic (30).
Totusi, nu e cazul sa va ingrijorati: Chiar daca au un IG ridicat,aceste alimente au un continut in glucide pure foarte scazut (cca 5%) .Consumul lor in cantitati normale ar trebui sa aiba deci un efect neglijabil asupra glicemiei.

 

INGREDIENTE

  • Si acum, dupa atata povestit, sa va dau si reteta:
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr. morcovi
  • 1 telina mica
  • vegeta naturala
  • sare, piper, dupa gust
  • 1 lingurita smantana,
  • pt. decor (optional)
  • 1 lingurita unt
  • apa (1,5 l)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi:

 

Mod de preparare:
Eu nu prea sunt adepta calirii cepei in ulei (desi am vazut ca procedeul este foarte raspandit), in primul rand pt. ca bietul meu ficat nu rezista la asa un tratament; asadar, modul meu de gatire al mancarurilor este mult mai simplu, adica pun totul direct la fiert (in cazul de fata--legumele taiate cuburi, vegeta si lingura de ulei). Dupa ce legumele s-au inmuiat destul, am luat oala de pe foc, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am pasat supa in blender, pana a capatat o consistenta foarte fina. Am adaugat lingurita de unt si am potrivit de sare si piper. Am servit calda, cu putina smantana  si crutoane.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema cu pui, fidea si crutoane